Avui, dins la nostra secció de "Classes de bowling", us oferim uns vídeos on podreu aprendre o recordar alguns dels elements bàsics del joc. Tot i que la majoria dels visitants d'aquesta pàgina ja tenen un nivell suficient per conèixer aquests conceptes, mai no està de més recordar els fonaments d'aquest esport.

En la quarta lliçó de bowling, us oferim els vídeos sobre els següents temes:
  1. Aprendre a jugar per les fletxes
  2. El "protocol" en el món del bowling
  3. Aprendre a llegir la pista (parts de la pista)
  4. El factor "tempo" en l'approach
Que us aprofiti. Ja sabeu que si voleu algun vídeo o tema en particular, només ho heu d'escriure a la zona de comentaris!



, ,

El jugador del SBC, David Morató, s'ha classificat en la segona posició del Campionat de Catalunya Individual després de la celebració de la segona sèrie. Morató ha aconseguit jugar a una mitjana de 225, 83 pals, a només 55 pals del primer, Keenan Glover (D'Aro Bowling).

Cal remarcar que el jugador sitgetà va retallar un gran nombre de pals respecte a la primera sèrie, on Glover el superava per 143 pals. Morató va realitzar aquestes anotacions ahir per la nit:

227236231211225194

De la resta de 28 classificats per la sèrie final, no hi ha cap integrant més del SBC, tot i les bones partides d'Edu Cujó, que va jugar aquesta segona sèrie a 204 de mitjana, però que va notar en excés la baixa puntuació del primer dia (167 de mitjana).

Aquí teniu la classificació final després de les primeres dues sèries

A partir d'avui, i cada setmana, podrem gaudir dels resultats actualitzats de la Lliga del SBC a Vilabowling. Gràcies a l'inestimable col·laboració del senyor Joan Gilabert, el bloc del SBC penjarà les mitjanes individuals així com la classificació per equips de la nostra lliga.

Comencem, doncs, amb la cinquena jornada que es va disputar el passat dijous, 20 de novembre.





La Federació Espanyola de Bolos (FEBolos) ha denunciat en un jutjat de primera instància de Barcelona la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) per danys morals i perjudicis econòmics, segons publica el diari Avui.

Després que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i el Tribunal Federal de Suïssa donguessin la raó a la FCBB, la FEBolos ha decidit recòrrer ara a la justícia ordinària. La Federació Espanyola demana 300.000 euros d'indemnització perquè "qualsevol competició internacional en territori estatal ha de tenir el plàcet de la federació espanyola corresponent, i que una selecció espanyola no es pot enfrontar a una d'autonòmica".

Per tot plegat, la FEBolos demana 200.000 euros. Els altres 100.000 euros vindrien motivats "perquè Catalunya va participar a l'última Copa d'Europa, a Alemanya, i això va impedir que hi participés Espanya, per no enfrontar-s'hi". La denúncia és contra la FCBB i la Federació Europa. Tot i això, cal recordar que la sentència del TAS deixava ben clar que les federacions internacionals són ens privats sobirans que es regeixen per les seves pròpies normes i estatuts. Per tant, la Ley del Deporte que esgrimeix ara la FEBolos no hauria de tenir cap pes en la denúncia.

Llegeix l'article 'Amb aires de venjança' (Avui, 13 de novembre de 2008)

Peu de foto: Kim Thorsgaard Jensen, vicepresident de la ETBF i director de l'European Bowling Tour (EBT) i Joan Ricart, president de la Catalana
Crèdit foto: diari Avui




Aquest darrer cap de setmana, el SBC va jugar la segona concentració de la Lliga de 1a Divisió espanyola a Terrassa i va obtenir un total de 22 punts, 4 més que en la darrera jornada, celebrada a Madrid.


Tot i aquesta millora, l'SBC s'endu un mal sabor de boca, ja que els primers enfrontaments apuntaven a un resultat molt millor. Després de les partides de dissabte, l'equip sitgetà ja duia gairebé la totalitat del punts que finalment va assolir, ja que en els dos primers enfrontaments va arreplegar un total de 14 punts. Les xifres donaven esperances al SBC. Unes esperances que, el segon dia, es van veure truncades per diversos motius.


Especialment rellevant és que diumenge el SBC va enfrontar-se a equips que apunten directament a Divisió d'Honor (especialment l'Olivo de Vigo, amb un excel·lent Ramonde i dos suecs de bon nivell, un d'ells de només 15 anys, però que juga a més de 200 de mitja).

Bones mitjanes
La veritat és que l'equip, –que no va poder comptar amb David Morató ni amb Messi Pascual (el diumenge)- va jugar a una bona mitjana (183) i la majoria dels seus integrants van tirar entre 180 i 189 pals. Cal tenir en compte que amb el poc entrenament i les poques partides que realitza la plantilla sitgetana, aquest no és un mal resultat. Tot i això, aquest no és un fet que serveixi de descàrrec, ja que la resta d'equips assoleixen millors resultats amb l'únic secret que té qualsevol esport: l'entrenament.



Tot i els pocs punts finals assolits, el Sitges té una darrera oportunitat en la penúltima concentració, on si es posa les piles, pot aconseguir escapar de la zona de descens...


El jugador del Sitges Bowling Club (SBC), David Morató, s'ha classificat en segon lloc a la primera sèrie del Campionat de Catalunya Individual. El jugador sitgetà va realitzar una espectacular sèrie:


2322152242112582461386

Morató va jugar a una mitjana de 231 pals (1386 pals totals), un guarisme que, habitualment, l'hauria dut a encapçalar la classificació però que en aquesta ocasió, ha estat superat per una sèrie encara més "extraterrestre" de Keenan Glover, que ha sumat 1529 pals, a una mitjana de 254, 83 (amb dues partides superiors als 275 pals).

La resta de jugadors del SBC que van prendre part en aquesta primera sèrie van jugar a mitjanes inferiors a 170 pals.

Si voleu veure els tots resultats i la classificació, aquí teniu el link


Gràcies a Los Rascadores, hem trobat les imatges de la final del Campionat de Món Qubica-AMF, on va participar la selecció catalana.

A la pantalla inferior hi podeu veure la retransmissió de la final del campionat, que finalment es va endur Derek Eoff, en una disputada final contra l'etern suec Martin Larsen.




I aquí teniu la resta de vídeos, incloent-hi la final femenina

Ja tenim els horaris i preus de la segona convocatòria de la Lliga de 1a Divisió masculina que, com tots sabeu, se celebrarà a Terrassa.

I perquè no us perdeu, us deixem un mapa (per als que vingueu a animar al SBC!)


Mostra un mapa més gran




El representant masculí de Catalunya a la Copa del Món Qubica-AMF, Diego Peña, ha quedat classificat en el 58è lloc final, amb una mitjana de 192 pals i amb una màxima partida de 267. Tot i quedar a 372 pals del tall, cal remarcar que aquesta era la primera competició internacional de Peña i que el resultat, una mica per sota de la meitat de la taula classificatòria, té el seu mèrit.

Des del bloc del SBC, felicitat i esperem que el proper cop... hi pugui anar algú del Sitges B. C. !!!!

Aquí teniu els resultats (partida a partida i fins i tot frame a frame) del Diego


La pàgina Blog del día (descubriendo los mejores blogs) ha nominat el nostre bloc com a un dels blocs del día en el seu llistat de blocs "hispans" (encara que aquest qualificatiu no sigui del tot adequat per a nosaltres). De totes formes, el bloc del SBC ha recollit 9 vots amb una mitjana de 2,67 punts sobre 5 (un aprovat).

Tot i que no és una meravella, cal agrair a aquesta pàgina que s'hagi fixat en un bloc tan minoritari com el nostre..



11/11/08

Tens un IPhone?

Si tens un IPhone, estàs de sort, ja que el bloc del SBC és el primer bloc de l'estat espanyol (que nosaltres coneguem) que està preparat específicament per a aquest nou giny d'Apple. Encara que ara no ho pogueu veure, si entreu al bloc del SBC amb un IPhone, automàticament detectarà que teniu el nou telèfon d'Apple i us mostrarà un bloc fet a mida per a vosaltres...

Quan en tingui un, el miraré. Mentrestant, els afortunats propietaris de l'IPhone, gaudiu-ne!!

El passat diumenge, 9 de novembre, va tenir lloc la final del IV Open Ciutat de Terrassa, organitzat pel Vallès Bowling Club al New Park Bowling, Terrassa. En aquesta edició els guanyadors han estat Pierre Luc Sánchez i Laurence Gaillard.


Després de 5 dies de partides classificatòries, han arribat a la final Pierre Luc Sánchez, de l'Eagles (amb un resultat acumulat de 2.782 pals), Marcial Ovide, del Diagonal (2.768 pals) i Serge Frouvelle, de l'Eagles (2.728 pals). Es van jugar la defensa de posició Marcial Ovide i Serge Frouvelle, on Marcial es va imposar per 197 a 179. En la final Pierre Luc Sánchez va guanyar amb un resultat de 442 pals respecte als 422 de Marcial Ovide gràcies a 6 strikes en les últimes 6 tirades del jugador francès.

Pel que fa a la final femenina, es van classificar Laurence Gaillard, del BC31 (amb un resultat acumulat de 2.411 pals), Rosa Mas, del Vallès Bowling Club (2.389 pals) i Sandra Torrents, del Diagonal (2.383 pals). Rosa Mas i Sandra Torrents van disputar la defensa de posició, on es va imposar Sandra Torrents amb 202 pals respecte als 189 de Rosa Mas. En la final, Sandra Torrents va guanyar la primera de les dues partides (203 pals respecte als198 de Laurence Gaillard). Laurence va guanyar la segona de les dues partides amb una diferència més gran (215 respecte a 201 de Sandra Torrents) acumulant així 413 pals, que la proclamaven guanyadora del IV Open Ciutat de Terrassa respecte als 404 pals acumulats de Sandra Torrents.

Aquest és un campionat molt especial per als jugadors, amb un gran èxit organitzatiu per part de Vallès Bowling Club. També és un campionat important per a la FCBB ja que gràcies a torneigs com aquest, i al suport de Bowltech, es reforça el suport a categories d’edats inferiors. En aquest cas Bowltech va lliurar premis als millors classificats amb edat inferior als 16 anys.

La responsable del torneig, Rosa Mas, va agrair a tots els patrocinadors, a la FCBB i a New Park Bowling el seu suport per fer possible aquest Open Ciutat de Terrassa any rere any.

Font: FCBB







Avui, a les nostres classes pràctiques de bowling, parlarem sobre alguns aspectes fonamentals per incrementar la nostra puntuació. El primer és l'spare, aquella part del joc a la qual no li donem molta importància (ja que no és un strike), però que ens pot fer millorar bastant la nostra mitja. Quants cops hem sentit que si rematem amb 9-spare, tenim una partida de 180???

El segon vídeo va sobre el nostre 'hook', o sigui, com millorar la progressió de la bola per la pista perquè no arribi "morta" o "tova"...

I el tercer vídeo va dedicat a fer "mal" quant la bola arriba al pocket..

Com sempre, tots els vídeos són dins de la pantalla que teniu a sota.

Que us aprofitin!



Des del bloc del SBC sempre us tenim informats de les darreres notícies del panorama del bowling català. Avui us oferim una resum de les opinions més destacades que han valorat el reconeixement de la Selecció Catalana de Bitlles i Bowling:

Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya
(22/10/2008)

Divendres, el Tribunal Confederal de Suïssa ens va donar una alegria, el fet jurídic més important en la història de les seleccions catalanes. Parlo de la sentència que avala la Federació Catalana de Bitlles com a membre de ple dret a la federació internacional, un estatus adquirit fa un any, però que va ser recorregut per la federació espanyola. Divendres, l'última instància a la qual podia recórrer l'espanyola, va donar validesa a l'admissió de la catalana, ratificada ja pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu.

Ha fixat un precedent molt, molt important. És el primer cas en què una federació catalana és admesa en una federació internacional reconeguda pel COI on hi ha una federació espanyola.

Tenim tota la raó jurídica de la nostra part. I això és un triomf de la llibertat, en tant que el ingrés de la Federació Catalana no va contra res ni contra ningú, és la defensa dels drets d’una Federació i d’uns esportistes.

Una sentència històrica per al reconeixement de les seleccions catalanes i la internacionalització del nostre esport. Felicitats a tots els que ho han fet possible.


Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes
(5/11/2007)

Sense cap mena de dubte, el reconeixement internacional de la federació catalana de bitlles i bowling, és la notícia esportiva de l’any que més em plau per tot el que significa. D’entrada és un reconeixement més de l’esport català però hi ha detalls que el fan especial, i molt:

La federació catalana de bitlles i bowling, FCBB, té la gràcia de gestionar un esport de molta tradició, les bitlles catalanes, que passen per ser una de les modalitats esportives catalanes més antigues i la que més clubs té en aquesta federació, i un altre, el bowling, d’arrels molt diferents que destaca sobretot per la gran quantitat de practicants que té a tot el món.

De la federació internacional d’aquest esport, FIQ, del francès Quilleurs, en són membres també les federacions de països com Escòcia, Espanya, França i Gal•les, entre molts d’altres. Catalunya hi apareix com a 50è membre europeu des de fa setmanes. I la normalitat impera. Sabrà Espanya acceptar un enfrontament esportiu amb Catalunya?

Finalment, la FIQ, és una federació reconeguda pel Comitè Internacional Olímpic, és a dir, tot i que no és un esport olímpic perquè no forma part dels 35 esports que formaran part del programa dels propers jocs olímpics, sí que forma part d’una altra llista, diguem-ne selecta, de federacions esportives internacionals, que per l’extensió de la seva pràctica sobretot, reben un reconeixement especial del CIO. Un grup on fins ara només hi teníem el corfbol.

Tot plegat fa que aquest reconeixement sigui especialment rellevant i exemplar i motivi a treure’s el barret davant la feina feta i la discreció mantinguda per la federació catalana i especialment pel seu president, en Joan Ricart. Moltíssimes gràcies!

No tinc cap dubte que aquest és el camí i que el temps demostrarà que és només treballant pel reconeixement internacional que l’esport català pot acabar de fer-se gran.
I és que no hi ha lloc pel dubte: l’acabarem portant!

Lluís Paluzie (1/9/2008)

La conclusió final de la Sentència del Tribunal Arbitral de l’Esport de 23 d’abril de 2008 sobre el conflicte entre les Federacions catalana, espanyola i internacional de Bitlles, referma i ratifica la decisió de l’Assemblea General de la FIQ (Federació Internacional de Bitlles) de 30 d’agost de 2007, d’admetre la Federació Catalana de Bitlles, com a membre de ple dret d’aquesta Federació internacional i, en conseqüència, es rebutja l’apel•lació de la Federació espanyola.

Aquesta conclusió és molt important pel futur de l’esport català, atès que clarifica i ratifica uns principis que s’han defensat des de Catalunya i que cal tenir sempre presents:

- El primer d’ells, és que l’estructura i normativa que regula l’esport en general, es basa simplement en l’aplicació del dret d’associació i en la subjecció estricta al dret privat per part de la societat civil.

Sobre aquesta qüestió cal destacar que el TAS fonamenta la seva decisió únicament sobre les regles del dret privat aplicable i, en particular, els estatuts de la Federació internacional que va adoptar la resolució.

- El principi de que les entitats esportives es caracteritzen per la seva independència respecte els poders polítics dels Estats o Internacionals i només estan subjectes al dret privat corresponent, també ve reflexat en la sentència del TAS, que entén que cal prioritzar en el debat polític el principi de la independència i de l’autonomia de les Federacions internacionals, especialment en matèria de la seva organització.

La Jurisprudència del TAS en aquest supòsit reconeix que les assemblees generals de les Federacions internacionals tenen la competència final sobre qualsevol qüestió lligada a l’afiliació de nous membres, essent-ne una competència discrecional que atorga un marge molt ample d’apreciació , i en aquest cas, la FIQ té per norma una política oberta i flexible, tot manifestant-se favorable a admetre territoris que no són membres de la ONU.

- Sobre aquest principi de la independència, el Tribunal manifesta que seria inconcebible imposar a una federació internacional l’aplicació o el deure de tenir en compte el dret propi de cada un dels seus membres. Per tot això, el Tribunal no pot considerar en aquest litigi les disposicions legals espanyoles en matèria de dret esportiu i, per tant, no tracta les qüestions relatives a un eventual conflicte entre les disposicions del dret català i les del dret espanyol en matèria esportiva, així com la seva constitucionalitat.

Atès el que precedeix, el Tribunal Arbitral considera que la FIQ ha respectat la lletra i l’esperit dels seus Estatuts en aquest procediment que ha conduït a l’admissió de la Federació catalana de Bitlles i Bowling.

En conclusió:

- L’estructura mundial de l’esport federat és essencialment privada; està constituïda i estructurada per entitats esportives privades.

- Catalunya té competència exclusiva en matèria d’esport.

- Les federacions esportives catalanes són ens purament privats que, al contrari de les federacions espanyoles, no desenvolupen funcions públiques per delegació del Govern.

- Per a que les seleccions esportives catalanes puguin participar en esdeveniments esportius internacionals de caràcter oficial, han de ser invitats per qui els organitza i regula, o bé han d’aconseguir prèviament la integració com a membres de les corresponents federacions internacionals.

- Les qüestions conflictives que es plantegin sobre aquesta possible participació de les federacions catalanes i les seves seleccions s’haurien de resoldre dins el marc esportiu establert, sense cap intervenció de les administracions publiques. És a dir, haurien de prevaler estrictament els principis esportius i la voluntat del país esportiu a participar.

En definitiva un Estat, com és el cas de Gran Bretanya que no posa cap dificultat a l’activitat de les seleccions de les nacions que la composen, assoleix més riquesa esportiva quan la seva activitat internacional està oberta a molts més elements actius del món esportiu.



Com us vam prometre, us presentem la segona "tanda" de vídeos per millorar el vostre joc. Si l'altre dia vam engegar aquesta secció amb un vídeo bastant llarg però genèric, ara us presentem 4 vídeos molt més específics sobre ítems concrets del joc.

Per a ser exactes, aquests vídeos (que podeu veure en la pantalla de YouTube que teniu a la part inferior del post –si premeu el requadre del costat del PLAY, us sortirà tota la llista de videos) tracten sobre aspectes fonamentals del joc que tots hauríem de saber de sobres, però que a l'hora de la veritat són aspectes en els quals errem. Avui us presentem aquests 4 punts:

  1. Timing
  2. Arm Swing (el moviment de pèndol del braç)
  3. Release (quan deixem anar la bola a la línia de falta)
  4. Aprendre a llegir (una mica!) les pistes.
Esperem que us serveixi!!







Els SBC és el primer club de bitlles que participa a la Lliga espanyola (que nosaltres sapiguem) que té un bloc ESPECÍFIC per a mòbils. Es tracta d'un bloc on es pot consultar el site que ara esteu llegint i, a més, un bloc específic per a dispositius mòbils.

Fins ara, els que teníeu mòbils amb connexió a internet, us connectàveu als sites normals i corrents, però les fotos i d'altres aplicacions no hi sortien gens bé. A partir d'ara com a mínim el SBC té un bloc que tothom podrà veure al seu mòbil sense descarregues eternes ni problemes addicionals. Encara estem en el que podríen denominar fase "Beta", però ja l'anirem millorant.

Aquesta és la direcció: winksite.mobi/sbc/sbc











Vídeos d'altres esports

Grab this Widget ~ Blogger Accessories